West-Vlaams bedrijf start bouw maritiem onderzoekscentrum Oostende in 2017

Door Björn Anseeuw op 13 december 2016, over deze onderwerpen: Oostende, West-Vlaanderen, Innovatie, Onderzoek, Wetenschappelijk Onderzoek

Het West-Vlaamse bedrijf Artes-Depret nv uit Zeebrugge start begin volgend jaar met de bouw van een nieuw maritiem onderzoekscentrum in Oostende. Dat vernam Vlaams parlementslid Björn Anseeuw (N-VA) van Vlaams minister Ben Weyts (N-VA): Op de terreinen van Plassendale 1 investeert de Vlaamse regering ruim 30 miljoen euro in een innovatief 2-in-1-complex met een sleeptank en een golfbassin. Vorige week ondertekende minister Weyts de gunning voor het optrekken van de gebouwen voor een bedrag van 18,9 miljoen euro. Er zit dus vaart in dit mooie project. En dat is goed. Zo wordt maritiem toponderzoek in Oostende verankerd én blijven we met Vlaanderen toonaangevend in waterbouwkunde en watertechniek.”

De werken voor het onderzoekscentrum zullen 3 jaar duren en kaderen binnen de ambitie van de Vlaamse regering om in te zetten op vooruitstrevende kenniseconomie. “Het nieuwe onderzoekscentrum is niet alleen goed nieuws voor onze havens en scheepvaart. Het is ook een opsteker voor heel wat van onze private bedrijven, zoals de Vlaamse baggeraars,” besluit Björn Anseeuw.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is