Werkzaamheden in Alfons Pieterslaan vanaf 14 september 2020: verkeersmaatregelen

Door Björn Anseeuw op 11 september 2020

Op maandag 14 september 2020 starten ingrijpende werkzaamheden aan een pand in de Alfons Pieterslaan ter hoogte van de huisnummers 93 – 95. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, neemt Stad Oostende een aantal verkeersmaatregelen.

Schepen van Mobiliteit Björn Anseeuw (N-VA): "De werken zijn ingrijpend en duren tot juni 2021. Daarom worden een aantal verkeersmaatregelen genomen zodat alles vlot en veilig verloopt én de doorstroming gegarandeerd blijft. Zo wordt de Rogierlaan tussen de Euphrosina Beernaertstraat en de Leopold I-laan tijdelijk éénrichtingsverkeer, omwille van de aanwezigheid van basisschool De Vlieger."

Op de Alfons Pieterslaan zelf wordt ter hoogte van de werken één rijvak vrijgemaakt om voldoende ruimte te voorzien voor voetgangers en fietsers. Auto- en busverkeer uit de richting van het stadhuis zal worden omgeleid via de Rogierlaan. De Rogierlaan tussen de Euphrosina Beernaertstraat en de Leopold-I laan wordt tijdelijk éénrichtingsverkeer.

Verkeer komende van het Leopold I-plein met bestemming Rogierlaan/Alfons Pieterslaan moet omrijden via Torhoutsesteenweg/Petit Paris, Torhoutsesteenweg/Jules Peurquaetstraat of Karel Janssenslaan/Leopold II-laan/Alfons Pieterslaan. Verkeer van de Alfons Pieterslaan kan via de Rogierlaan de Euphrosina Beernaertstraat in beide richtingen bereiken. Het verkeer vanaf Petit-Paris kan - zoals gewoonlijk - doorrijden via de Alfons Pieterslaan.

"De situatie wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd", aldus schepen Björn Anseeuw. "De fietsenstallingen in de Alfons Pieterslaan worden tijdelijk weggenomen, maar na de werken teruggeplaatst." De dienstverlening van De Lijn blijft gegarandeerd, al volgen de bussen ook een omleiding. Alle bushaltes blijven wel actief: er worden geen haltes afgeschaft.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is