Werken aan tijdelijke brug over A10 worden verder gezet

Door Björn Anseeuw op 3 maart 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Oostende

De plaatsing van een tijdelijke fiets- en voetgangersbrug werd recent uitgesteld. In de week van 8 maart zullen de werken verder gezet worden. Indien alles vlot verloopt, zal de tijdelijke brug bij de start van de paasvakantie opengesteld worden.

Omwille van het slechte weer in februari en de bijkomende opmeting, betononderzoek en studie die onverwacht moesten gebeuren voor de versterking van de te behouden muren, werd de plaatsing van de tijdelijke brug opgeschoven. 

Ondertussen is het bijkomende studiewerk afgerond en zal de aannemer nu alles in het werk stellen om de tijdelijke brug te kunnen openstellen voor het fiets- en voetgangersverkeer tegen de start van de paasvakantie. 

De exacte datum wanneer de snelweg wordt afgesloten voor het plaatsen van de tijdelijke brug is nog niet gekend. Naarmate de betonneringswerken op de muren vorderen, zal dit duidelijker worden.

Na het plaatsen van de tijdelijke brug zal de aannemer aansluitend nog kleine aanpassingen maken aan de leuningen en aan de overgang van de bestaande asfalt in de Oprit naar de tijdelijke brug, vooraleer deze kan opengesteld worden.

Indien alles vlot verloopt, zal de tijdelijke brug bij de start van de paasvakantie opengesteld worden.

Meer info op www.wegenenverkeer.be/ 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is