Werken aan Stationsplein starten op 8 november 2021

Door Björn Anseeuw op 28 oktober 2021

De stationsomgeving is bijna volledig heraangelegd. Na de renovatie van het Stationsgebouw en de vernieuwing van de perrons, de parking en de busstelplaatsen, komt het Stationsplein als laatste aan de beurt. Deze werken zijn dan ook het sluitstuk van de gehele renovatie van de stationsomgeving.

Op maandag 8 november 2021 worden de werken gestart. Als alles goed verloopt zullen de werkzaamheden een drietal maanden duren.

 

Eerste schepen Björn Anseeuw, bevoegd voor Openbaar Domein licht toe: “Ook tijdens de werken willen we dat het station toegankelijk blijft. De werken verlopen daarom gefaseerd, zone per zone, zodat het station steeds bereikbaar blijft voor alle treinreizigers.”

Aanleg met aandacht voor comfort en groen

“We maken er een mooie groene ontmoetingsplaats van met comfortabele zitbanken, waar mensen rustig kunnen genieten van de omgeving. Er komt ook aangepaste verlichting en de vissersvrouwen van August Michiels krijgen terug hun centrale plaats op het plein", besluit eerste schepen Björn Anseeuw.

Verloop van de werken

  • Fase 1: start 8 november 2021. Afgewerkt tegen kerstverlof (23 december 2021).
  • Fase 2: start 10 januari 2022. Afgewerkt tegen maart 2022.

Zie plannetje onderaan het artikel.

De totale kostprijs van de werken bedraagt 618.026,92 euro (inclusief btw), waarvan 568.376,52 euro (inclusief btw) ten laste van Stad Oostende en 49.650,40 euro (inclusief btw) gefinancierd door TMVW-AquaRio.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is