Werken aan de Torhoutsesteenweg voor vlotter en veilig verkeer

Door Björn Anseeuw op 27 maart 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Oostende, West-Vlaanderen

Op 8 april start het Agentschap Wegen en Verkeer in Oostende met werken aan het kruispunt Torhoutsesteenweg – Elisabethlaan. Het is de bedoeling om de doorstroming op de Torhoutsesteenweg te verbeteren om zo het sluipverkeer in de naastliggende wijken, te verminderen. Tijdens de werken wordt de Torhoutsesteenweg niet afgesloten. Dat maakt schepen voor Mobiliteit Björn Anseeuw (N-VA) bekend: “In 2017 heeft het Agentschap Wegen en Verkeer het kruispunt Elisabethlaan - Torhoutsesteenweg aangepakt om de veiligheid van de voetgangers en fietsers te verbeteren. De ingreep van 2017 heeft er evenwel voor gezorgd dat bijkomend sluipverkeer ontstaan is in de naastgelegen wijken. Zowel de Stad Oostende als het Agentschap Wegen en Verkeer willen dit sluipverkeer voortaan vermijden. Vooral stadinwaarts rijdt het verkeer door de wijken. Met een betere doorstroming op de Torhoutsesteenweg moet dat sluipverkeer weer tot het verleden behoren.”

Van één naar drie rijstroken

De Torhoutsesteenweg is de tweede belangrijkste in- en uitvalsweg voor Oostende. In combinatie met de vele winkels langs de Torhoutsesteenweg, leidt dit tot een zeer moeilijke verkeersdoorstroming op drukke momenten. “De aanpassingswerken aan het kruispunt met de Elisabethlaan houden in dat er een aparte en verlengde afslagstrook naar rechts wordt aangelegd op de Torhoutsesteenweg. Er komt ook een korte afslagstrook naar links. Het eindresultaat is dus drie rijstroken die op het kruispunt uitkomen, terwijl er vandaag maar één is. Zo verbetert de doorstroming en moeten automobilisten niet langer hun toevlucht zoeken in de wijken rond de Torhoutsesteenweg,” verduidelijkt Björn Anseeuw.

Ook parkeerstroken worden heraangelegd

Bij de werken op de  Torhoutsesteenweg zal het Agentschap Wegen en Verkeer, tussen de Mariakerkelaan en de Elisabethlaan, ook onderhoudswerken uitvoeren aan de parkeerstroken. Ook Farys zal op hetzelfde ogenblik de waterleiding in dit gedeelte saneren.

Torhoutsesteenweg wordt niet afgesloten – handelszaken blijven bereikbaar

Om dit alles te kunnen verwezenlijken werd het stuk vrije grond met reclamepanelen op de hoek onteigend. “Met deze werken verbetert de doorstroming richting centrum, zonder te moeten inboeten aan de veiligheid voor fietsers en voetgangers. De werken zullen starten op 8 april en eindigen eind mei. Om de hinder te beperken wordt er in fases gewerkt zodat doorgaand verkeer steeds mogelijk blijft en ook de handelszaken bereikbaar blijven,” besluit Björn Anseeuw.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is