Vanaf september ophaling grof vuil zoals in de buurgemeenten

Door Björn Anseeuw op 11 juni 2020, over deze onderwerpen: Oostende

Vanaf september wordt in Oostende opnieuw maandelijks grof huisvuil opgehaald. Die ophaling zal betalend zijn zoals in de buurgemeenten. Er is ook een sociaal tarief. Oostendenaars kunnen daarnaast nog steeds met grof huisvuil terecht in het containerpark.

Vanaf maandag 7 september 2020 wordt de ophaling van het grof huisvuil in Oostende georganiseerd zoals in de buurgemeenten. “Iedere eerste maandag van de maand kan de Oostendenaar een beroep doen op deze ophaalronde, die start om 7.30 uur. Wie grof huisvuil wil laten ophalen, zal dat kunnen aanvragen vanaf 1 augustus 2020”, legt eerste schepen Björn Anseeuw (N-VA) uit. Een aanvraag kan via het onlineformulier op de website van afvalintercommunale IVOO (www.ivoo.be) of telefonisch op het nummer 059 55 27 30.

Tarieven gelijklopend met de buurgemeenten

Maximum 2 m³ grofvuil laten ophalen zal 25 euro kosten, maximum 4 m³ komt neer op 50 euro. Oostendenaars die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming kunnen genieten van een sociaal tarief. Dat tarief bedraagt de helft van de standaardprijzen: 12,50 euro voor 2 m³ en 25 euro voor 4 m³. Wie een aanvraag indient, ontvangt een uitnodiging om het juiste bedrag te betalen. De betaling moet ten laatste tien voor de dag van de ophaling zijn uitgevoerd.

Extra dienstverlening

Met het invoeren van de maandelijkse ophaalronde wil Stad Oostende een extra dienstverlening aanbieden aan de Oostendenaar. Iedereen kan nu al met grof huisvuil terecht op het gratis containerpark en op de private markt. Binnenkort komt daar dus een ophaalronde van de stad bij. De maandelijkse grofvuilophaling krijgt ook een plaatsje op de nieuwe afvalkalender van 2021.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is