Vanaf 1 mei blauwe zone om luchthavenparkeren te weren uit Raversijde

Door Björn Anseeuw op 16 april 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Oostende, West-Vlaanderen

Vanaf 1 mei worden 8 straten in Raversijde blauwe zone. Dat maakt Schepen van Mobiliteit Björn Anseeuw (N-VA) bekend: “Door de nabijheid van de luchthaven neemt de parkeerdruk in Raversijde steeds meer toe. Om het ‘luchthavenparkeren’ uit de woonwijk te weren, wordt er een blauwe zone ingevoerd in een belangrijk deel van Raversijde. Bewoners kunnen er onbeperkt blijven parkeren, voor bezoekers wordt de parkeerduur beperkt tot 8 uur.”

De wijk Raversijde wordt vaak gebruikt als goedkope parking voor mensen die vertrekken vanuit de luchthaven van Oostende. “Naarmate het aantal passagiers dat kiest voor onze luchthaven stijgt, stijgt ook de parkeerdruk in Raversijde,” verduidelijkt Björn Anseeuw. “Als stadsbestuur vinden we het natuurlijk goed dat onze luchthaven in de lift zit. Tegelijk willen we de leefbaarheid van de wijk Raversijde blijven garanderen. Na overleg met de bewoners voeren we daarom vanaf 1 mei 2019 een blauwe zone in in 8 straten van de wijk Raversijde.”

De volgende straten worden blauwe zone: de Emiel de Smitlaan, Pareloesterlaan, Strandschelplaan, Mijterlaan, Wulklaan, Kinkhoornlaan, Luchthavenstraat en de Nieuwpoortsesteenweg (gedeelte tussen de Emiel de Smitlaan en de Schoolstraat).

“Voor de bewoners verandert er niets. Bewoners kunnen onbeperkt blijven parkeren met een bewonerskaart en voor hun eigen garagepoort of oprit wanneer het kenteken van hun wagen er duidelijk is aangebracht. Voor bezoekers wordt de parkeerduur beperkt tot 8 uur,” aldus Björn Anseeuw. ”Dat geeft die bezoekers de nodige tijd om rustig naar het strand te gaan of om in de wijk op bezoek te komen bij vrienden of familie zonder dat luchthavenpassagiers komen parkeren in de wijk. Zij kunnen terecht op de parking van de luchthaven zelf.”

Met het invoeren van deze blauwe zone wordt opnieuw een onderdeel van het bestuursakkoord van de Vernieuwingscoalitie uitgevoerd. “We hebben afgesproken dat we zouden overleggen met de inwoners van de wijk Raversijde over de verdere ontwikkeling van de wijk in relatie tot de luchthaven. We voeren deze blauwe zone ook in na overleg met de bewoners en in oktober komt er, opnieuw in samenspraak met de bewoners, een eerste evaluatie,” besluit Björn Anseeuw.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is