Vanaf 1 juli parkeerverbod op de Duinkerkseweg

Door Björn Anseeuw op 26 juni 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Oostende

Vanaf 1 juli 2019 geldt er een parkeerverbod op de Duinkerkseweg tussen de Nieuwpoortsesteenweg en de André Choqueelstraat. Dat maakt schepen van mobiliteit, Björn Anseeuw (N-VA), bekend. “De huidige situatie was niet langer veilig. Reizigers die het vliegtuig nemen kunnen trouwens terecht op de parkings van de luchthaven. In de wijk Raversijde zelf kunnen ze al langer niet meer parkeren want daar voerden we onlangs nog blauwe zone in.”

Parkeren op de Duinkerkseweg, tussen de Nieuwpoortsesteenweg en de André Choqueelstraat, is niet veilig. De strook is te smal en ligt in een bocht. “Zo gebeurde er onlangs nog een ongeval waarbij vijf geparkeerde wagens werden aangereden,” vertelt Björn Anseeuw. “Met dit parkeerverbod willen we dat in de toekomst vermijden.”

Voor mensen die het vliegtuig nemen, zijn er voldoende parkeerplaatsen op de luchthaven zelf. “Ik vind het belangrijk dat mensen hun wagen veilig kunnen parkeren wanneer zij op reis vertrekken”’ aldus schepen Björn Anseeuw. “Parkeren op de Duinkerkseweg geeft een vals gevoel van veiligheid. Met dit parkeerverbod zorgen we dus voor meer verkeersveiligheid.”
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is