Toegankelijke toiletten, een prioriteit

Door Björn Anseeuw op 18 juli 2019, over deze onderwerpen: Oostende, West-Vlaanderen

Eerste schepen Björn Anseeuw (N-VA), bevoegd voor openbaar domein, en schepen Hina Bhatti (Open Vld), bevoegd voor toegankelijkheid, hebben de handen in elkaar geslagen in functie van de toegankelijkheid van openbare toiletten.

In het bestuursakkoord staat er beschreven dat het stadsbestuur moet inzetten op voldoende openbare toiletten die logischerwijs toegankelijk zijn voor minder mobiele mensen. Schepen Bhatti legt uit:  “De aanpassing van alle openbare toiletten naar toegankelijke openbare toiletten is in de maak.” “We beginnen met de sanitaire voorzieningen aan de 17 Oktoberstraat en aan de Northlaan. Ze krijgen een extra toiletmodule met oprijhelling waardoor iedereen, zonder onderscheid, terecht kan in dit openbaar sanitair,” vult schepen Anseeuw aan. “Zo vermijden we dat personen met een beperking anders worden behandeld of elders op zoek moeten gaan naar een aangepast toilet,” vervolledigd Hina Bhatti.

“Dergelijke toiletten worden best tijdig gereserveerd. Door de vele festivals en evenementen ligt het niet voor de hand om nadien nog toegankelijke toiletten te bekomen. Daarom dat we nu ook al werken in functie van een structurele oplossing,” weet Björn Anseeuw. “Toegankelijke voorzieningen zijn een belangrijk aandachtspunt in het bestuursakkoord. De stapsgewijze overschakeling naar aangepaste toiletten in de stad en op het strand is een belofte naar de mensen toe”, eindigt een gemotiveerde schepen van Toegankelijkheid Hina Bhatti

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is