Stad Oostende in zee met PMV voor renovatie Thermae Palace en Koninklijke Gaanderijen

Door Björn Anseeuw op 8 mei 2019

De stad Oostende gaat samenwerken met Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV) voor de renovatie en uitbating van het Thermae Palace Hotel en de Koninklijke Gaanderijen. Dat maken burgemeester Bart Tommelein en bevoegd schepen Björn Anseeuw bekend: "De Thermen en de Gaanderijen zijn een echte parel aan de kroon van de Vlaamse kust. Alleen zijn ze dringend aan renovatie toe. Met PMV nemen we een partner onder de arm met ervaring, denk maar aan de prachtig gerenoveerde Handelsbeurs in Antwerpen. Tegelijk kan PMV ons oplossingen aanreiken voor de financiering. Zo willen we de Thermen en de Gaanderijen eindelijk hun vroegere grandeur teruggeven."

PMV is de investeringsmaatschappij van de Vlaamse overheid. Met de 'Vlaamse Erfgoedkluis', die onderdeel is van PMV, begeleidt ze onroerende-erfgoedprojecten en kan ze er ook zelf in investeren. De stad Oostende zal samenwerken met PMV voor de renovatie en uitbating van Thermae Palace en de Koninklijke Gaanderijen, dat maken burgemeester Bart Tommelein en schepen Björn Anseeuw bekend. "Dit is een erg complex dossier. Het is ook het grootste investeringsdossier waarmee de stad Oostende in haar geschiedenis werd geconfronteerd" aldus beiden.

PMV als ervaren partner

"Toen we zagen tot wat PMV in staat is met de Handelsbeurs in Antwerpen hebben we geen seconde getwijfeld om de samenwerking aan te gaan. Dat gebouw stond leeg sinds 1997. Nu is het omgetoverd tot een gebouw met een hotel, restaurant, ondergrondse parking en evenementenruimte. Een rendabele invulling met respect voor de erfgoedwaarden dus. PMV staat niet alleen in voor de begeleiding van het project met de vele partners en de stad Antwerpen maar ook voor een stuk van de financiering" legt schepen Björn Anseeuw uit. "Zo moet het ook in Oostende. We willen dat het vooruitgaat en we willen goed werk leveren."

Grandeur van vroeger teruggeven

Met de samenwerkingsovereenkomst die de stad nu afsluit, houden de stad en de Vlaamse Regering de eindbeslissing in handen. "PMV zal een stappenplan opmaken zodat er een grondige renovatie van de Thermen en Gaanderijen komt, met een sterk ondernemingsplan en een sluitend financieel plaatje. Met deze samenwerking willen we ons uniek erfgoed vrijwaren voor toekomstige generaties en het de grandeur teruggeven die past bij onze Stad-aan-zee" besluiten eerste schepen Björn Anseeuw en burgemeester Bart Tommelein.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is