Stad Oostende brengt scholengroepen samen in voormalige Maria-Hendrikaschool

Door Björn Anseeuw op 10 mei 2021, over deze onderwerpen: Oostende

De voormalige Maria-Hendrikaschool - eigendom van Stad Oostende - wordt overgedragen aan de scholengroep Stroom en de scholengroep Petrus & Paulus. De beide scholengroepen staan in voor de volledige renovatie van de locatie. Stad Oostende werkte deze oplossing uit voor de beide scholengroepen, die kampen met plaatsgebrek.

 

De Maria-Hendrikaschool wordt vandaag grotendeels gehuurd door scholengroep Stroom en een deel van de speelplaats wordt in gebruik genomen door de scholengroep Petrus & Paulus. Beide scholengroepen zijn al langer vragende partij om gebruik te maken van de lokalen van de voormalige Maria-Hendrikaschool om les te geven.

 

"Deze unieke samenwerking plaatst de leerlingen centraal en zal een grote meerwaarde betekenen voor het Oostendse onderwijs. We zijn dan ook heel verheugd met deze overeenkomst", aldus eerste schepen Björn Anseeuw, bevoegd voor Stadeigendommen.

 

In samenspraak met beide scholengroepen maakte Stad Oostende nu een plan van verdeling op. Het gedeelte van de voormalige Maria-Hendrikaschool aan de kant van de Ieperstraat wordt overgedragen aan scholengroep Stroom en het gedeelte aan de kant van de Spilliaertstraat wordt overgedragen aan de scholengroep Petrus & Paulus.

 

Op basis van dit plan slaan de beide scholengroepen de handen in elkaar en wordt er een gezamenlijk renovatiedossier opgestart.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is