Restauratie dwarsvleugel kinderboerderij start op 31 mei 2021

Door Björn Anseeuw op 28 april 2021, over deze onderwerpen: Oostende

Op 31 mei 2021 starten de werken aan de dwarse vleugel van de kinderboerderij 'De Lange Schuur'. Dit gedeelte van het gebouw wordt gerestaureerd en herbouwd. De werken zullen ongeveer een jaar duren.

"Kinderboerderij 'De Lange Schuur' is een populaire plek voor jonge Oostendse gezinnen. Ook het mooie zonovergoten terras is zeer aanlokkelijk voor fietsers en wandelaars die hier graag een tussenstop maken. Het pand zelf, de dwarsvleugel van de kinderboerderij is dringend aan vernieuwing toe. Stad Oostende heeft dan ook beslist om de nodige investeringen te doen. Door deze restauratie wordt ons stadspatrimonium opnieuw aangevuld met een hedendaags en energiezuinig stadsgebouw," aldus eerste schepen Björn Anseeuw, bevoegd voor Stadseigendommen. 

Op het gelijkvloers komt er een feestzaal en een nieuwe cafetaria met een prachtig zicht op het domein en een feestzaal. Op de eerste verdieping worden bureauruimtes ingericht en kom er een polyvalente zaal. 

Zowel de gevels van de nieuwe dwarsvleugel als de hoofdvleugel worden gekaleid en nadien geschilderd. Het schrijnwerk van de hoofdvleugel wordt opnieuw geschilderd. Zo zal het gebouw na de werken één afgewerkt mooi geheel vormen. Er wordt een gebouwbeheerssysteem voorzien zodat het energieverbruik in kaart wordt gebracht en passend kan worden opgevolgd.

De werken zullen ongeveer een jaar duren. De totale kostprijs bedraagt 1.618.701,26 euro. Er werd een premie toegekend ter waarde van 397.621 euro.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is