Pop-uptuin in de Lijnbaanstraat

Door Björn Anseeuw op 29 augustus 2019, over deze onderwerpen: Oostende

Van 31 augustus tot 29 september 2019 kun je in de Lijnbaanstraat terecht voor een unieke Pop-uptuin. De tuin –een initiatief van de VLAM- biedt naast een oase aan rust ook diverse workshops, lokale initiatieven en allerhande activiteiten. Dat maakt eerste schepen Björn Anseeuw (N-VA) bekend: “Wat is er aangenamer dan even verpozen in een mooi aangelegde tuin? Genieten van de zon met een goed boek in een comfortabele zetel of samen met vrienden gezellig keuvelen met een drankje in de hand? Binnenkort kan het midden in de stad in een pop-uptuin die de hele maand september blijft staan.”

Het wordt een leuke, groene ontmoetingsplaats waar je graag zal vertoeven: mooie loungezetels, een grote schaaktafel, … Kortom, een oase van puur tuinplezier in hartje stad, een hele maand lang. “De Pop-uptuin wordt stijlvol ingericht door professionele tuinaannemers die weten hoe ze van een tuin het allerbeste kunnen maken. Je ontdekt een paviljoen volledig gemaakt uit herbruikbaar materiaal en originele urban garden-constructies en (lokale) designelementen,” vertelt Björn Anseeuw.

Aan de bar proef je lokale smaken en bovendien worden allerlei activiteiten georganiseerd: tai chi, yogasessies, muziekoptredens, betonnen decopotjes maken, plant swaps, stekjes maken, leren verpotten, ...

De Pop-uptuin in de Lijnbaanstraat is open van 31 augustus tot 29 september 2019.

“Stad Oostende nodigt bezoekers uit om te komen genieten van een uniek stukje groen aan de Vlaamse kust,” zegt Björn Anseeuw. Wie zin heeft in een les bewegingsleer, een workshop circusschool of een gezellige avond met vrienden, kan een maand lang terecht in de pop-uptuin.
Maar er is meer. “Wie een stadstuintje heeft, weet dat het op een beperkte ruimte vaak zoeken is naar creatieve oplossingen. Wel, naast genieten kun je hier ook ontdekken hoe tuinaannemers dat toch klaarspelen,” besluit Björn Anseeuw.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is