Parking van het Sint-Andreasinstituut toegankelijk voor bezoekers Tuinen van Stene.

Door Björn Anseeuw op 24 april 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Oostende

De prachtige ‘Tuinen van Stene’ hebben er voor gezorgd dat de wijk Stene een heuse metamorfose heeft ondergaan. Deze woonwijk is uitgegroeid tot één van de mooiste trekpleisters van de stad. De parkeerdruk in de wijk is hierdoor aanzienlijk verhoogd, vooral in het weekend. Stad Oostende heeft een haalbare oplossing gevonden om dit probleem aan te pakken.  

Eerste Schepen Björn Anseeuw, bevoegd voor Openbaar Domein licht dit initiatief toe: “ Het schoolterrein van het Sint-Andreasinstituut, waar ook de Basisschool Stene gelegen is, ligt vlakbij de site van de Tuinen van Stene. De parking van het Sint-Andreasinstituut staat leeg tijdens het weekend, terwijl de wijk Stene net dan kampt met een hogere parkeerdruk. Deze overeenkomst is niet alleen een oplossing op korte termijn, maar bespaart de stad ook een grote kost. De aanleg van een nieuwe parking is nu niet meer nodig. ”

Op het schooldomein liggen er reeds paden die naar Stene-Dorp lopen via de Tuinen van Stene. Deze veilige doorsteken zorgen voor aangename fiets -en wandelverbindingen en maken mee deel uit van het Groene Lint. Tijdens deze coronatijden kreeg het park een boost aan bezoekers. Heel wat Oostendse wandelaars en fietsers, maar ook heel wat toeristen hebben deze unieke plek (her)ontdekt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is