Opstart ontwerpstudie veilige fietsverbindingen Elisabethlaan!

Door Björn Anseeuw op 24 juni 2020, over deze onderwerpen: Oostende

Stad Oostende heeft in samenwerking met het Vlaams Gewest groen licht gegeven voor de opstart van deze ontwerpstudie. De R31, beter bekend als de Elisabethlaan, is voor vele Oostendenaars een grote drempel om snel en veilig met de fiets het centrum te bereiken. Deze studie onderzoekt de mogelijke pistes voor het realiseren van veilige fietsoversteekplaatsen en fietsverbindingen via een tunnel of een fietsbrug.

 

Schepen voor Mobiliteit, Openbaar Domein en Stadsvernieuwing, Björn Anseeuw (N-VA) licht dit initiatief toe: “Het is van cruciaal belang dat we investeren in veilige fietsverbindingen onder of boven de grote verkeersassen van de stad. Deze ontwerpstudie is dan ook een belangrijke stap vooruit in het nieuwe mobiliteitsbeleid van de stad. We kiezen bewust voor duurzame mobiliteitsoplossingen die mee bijdragen aan de ambitie om de fiets te promoten als het vervoersmiddel bij uitstek voor verplaatsingen naar het centrum en tussen de wijken.”

 

De Elisabethlaan, valt onder het beheer van het Vlaams Gewest, afdeling wegen en verkeer. Stad Oostende is verantwoordelijk voor de voetpaden en een deel van de riolering op deze weg en zijstraten.  Vandaar de samenwerking met het Vlaams Gewest. Stad Oostende heeft reeds heel wat voorafgaandelijke stappen ondernomen om dit groot en ambitieus project waar te maken.

 

Door de opstart van deze ontwerpstudie wordt een grote stap voorwaarts gezet in dit dossier.  In deze studie zal er een onderscheid worden gemaakt tussen drie zones die afzonderlijk worden geanalyseerd en onderzocht.  Per zone zal een start- en projectnota opgemaakt worden. Voor zone 1 en 2 zal binnen deze opdracht ook het aanbestedingsdossier opgemaakt worden en zal de nodige ondersteuning door het studiebureau aangeboden worden tijdens aanbesteding en uitvoering van de dossiers.

Oostende wordt DE fietsstad van Vlaanderen!

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is