Op bezoek bij LIC, een Oostends bedrijf aan de wereldtop.

Door Björn Anseeuw op 18 november 2016, over deze onderwerpen: Oostende

Deze morgen was ik op bedrijfsbezoek bij LIC in Oostende. Het bedrijf maakt al 45 jaar, met de hand(!), lederen horlogebandjes en staat daarbij aan de wereldtop. Ze werken voor alle internationale topmerken. Elk jaar gaan er zo 100.000 bandjes de deur uit. Je vindt ze niet alleen aan een Breitling of iWatch. Ook als jouw uurwerk een nieuw bandje verdient, kun je bij Oostendse juweliers terecht voor topkwaliteit uit eigen stad.

LIC bereidt zich nu volop voor op de toekomst. Binnenkort versterken ze daarom gevoelig hun online-aanwezigheid. Ikzelf onthoud twee bezorgdheden van dit wondermooie familiebedrijf: hun medewerkers doen heel precies en specifiek werk. Hierdoor kunnen ze in ons land alleen maar op de werkvloer worden opgeleid. Daarbij heeft het bedrijf voldoende ondersteuning nodig. Daarnaast vinden ze het echt belangrijk dat hun medewerkers netto meer over hebben op het einde van de maand. Want bovenal willen ze medewerkers die gemotiveerd en tevreden zijn.

Nog dit: weet jij hoeveel handelingen er nodig zijn om zo’n klein handgemaakt lusje waarmee je je polsbandje vastmaakt, te maken?

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is