Oostendse containerparken verhogen capaciteit van 22 mei

Door Björn Anseeuw op 20 mei 2020, over deze onderwerpen: Oostende

Vanaf vrijdag 22 mei 2020 worden meer wagens tegelijk toegelaten op de Oostendse containerparken in Zandvoorde en in de Vuurtorenwijk. Dat is perfect mogelijk zonder dat de sociale afstand in het gedrang komt en zal de wachtrijen beperken. "De ervaring van de voorbije weken leert ons dat we perfect meer wagens tegelijk kunnen toelaten, mits inachtneming van veiligheidsmaatregelen zoals social distancing. Bijkomend voordeel is ook dat we de wachttijd aan de containerparken gevoelig kunnen verkorten," aldus eerste schepen Björn Anseeuw (N-VA).

Omwille van de maatregelen tegen het coronavirus gingen de Oostendse containerparken opnieuw open vanaf 7 april, maar met een beperkte capaciteit. Er werden vijf wagens tegelijk toegelaten. Dat betekende dat er op de piekmomenten soms lange wachtrijen ontstonden.

Op basis van de ervaring van de voorbije weken, past Stad Oostende vanaf vrijdag 22 mei dus de regeling aan. In het containerpark Zandvoorde (Klokhofstraat) wordt de capaciteit uitgebreid tot 10 wagens die tegelijk worden toegelaten. Ook het containerpark in de Vuurtorenwijk (Nieuwewerfkaai) verhoogt zijn capaciteit, dit tot 7 wagens. De nieuwe regeling zal daar van kracht zijn vanaf zaterdag 23 mei 2020, want dit containerpark is sowieso gesloten op vrijdag.

De andere afspraken blijven gelden:

Bezoekers die nog even moeten wachten vooraleer het containerpark binnen te rijden moeten in de wagen wachten tot ze mogen binnenrijden.
Bezoekers moeten ook alleen komen. 
De parkwachters kunnen omwille van de sociale afstand niet helpen met het inladen van de containers. 
We vragen bezoekers op het park ook om te wachten op het signaal van de parkwachter om naar een bepaalde container te gaan. Het is namelijk niet de bedoeling dat er plots twee of drie bezoekers aan dezelfde container staan. 
Elke dertig minuten worden de toegangscontrole en de trapleuningen aan de containers gereinigd
Met asbest en kringloopgoederen kun je voorlopig niet terecht op het containerpark.

Deze afspraken zijn nodig om het containerpark te kunnen openhouden. Voor wie zich niet aan deze afspraken houdt, en de instructies van de parkwachters niet opvolgt, geldt een nultolerantie. Stad Oostende heeft hierover ook goede afspraken gemaakt met de politie, die kordaat zal optreden als het nodig is.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is