Oostends stadsbestuur geeft geen zier om werkwilligen en ondernemers.

Door Björn Anseeuw op 14 december 2014, over deze onderwerpen: Oostende

Gisteren op de gemeenteraad vroeg ik aan de Oostendse burgemeester wat hij, als hoofd van de lokale politie, morgen bij de nationale staking zou doen om de rechten van werkwilligen en ondernemers in de stad, te vrijwaren. Zijn antwoord: "Niets, tenzij er geweld wordt gebruikt." 

Dus als je je als je werkwillige een weg wil banen doorheen een blokkade, moet je je plan maar trekken. Als je daarbij geweld gebruikt (wat ik niet aanbeveel), komt de politie helpen... om jou in de boeien te slaan.

Niemand van de andere politieke partijen gaf een kik, ze stemden stilzwijgend in.  

Tot zover de zorg van dit stadsbestuur voor de 'werkmens' in Oostende.  Het verwonderde me, jammer genoeg, niet.  In Oostende is er een coalitie van sp.a, Open VLD en CD&V aan de macht.  Burgemeester is sp.a'er Jean Vandecasteele.

O ja, nog dit: de werkloosheidsgraad in Oostende is al opgelopen tot 13,08%.  De netto-groeiratio* in Oostende bedraagt amper 1,5, het gemiddelde in de andere centrumsteden bedraagt 2,6.  

* netto-groeiratio is een indicator voor de groei van het economisch weefsel in de stad waaruit extra jobs en welvaart voortvloeien (Ratio van het aantal oprichtingsakten minus het aantal gewone stopzettingen minus het aantal faillissementen in een bepaald jaar t.o.v. het aantal bestaande ondernemingen bij de aanvang van dat jaar.)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is