N-VA Oostende wil 5 fietstunnels voor meer verkeersveiligheid

Door Björn Anseeuw op 28 mei 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Oostende

N-VA Oostende wil veilige fietsverbindingen onder de Elisabethlaan en de Torhoutsesteenweg. Gemeenteraadslid Werner Verbiest en Vlaams parlementslid Björn Anseeuw willen met 5 fietstunnels de missing links aanpakken. “Als we meer plaats willen geven aan fietsers, moet het hele fietstraject op een comfortabele en veilige manier kunnen worden afgelegd, van de eerste tot de laatste kilometer. Dat betekent dat we nu werk moeten maken van veilige oversteekplaatsen. Bovendien zullen minder mensen naar de auto grijpen voor korte afstanden.”

Onder de Elisabethlaan willen ze vier fietstunnels. “Het gaat om tunnels ter hoogte van het kruispunt van de Elisabethlaan met de Gistelse Steenweg, de Eigenhaardstraat, de Stuiverstraat – Tarwestraat en de Seringenstraat”, aldus Björn Anseeuw. “Ook de eerder aangekondigde tunnel onder de Torhoutsesteenweg, ter hoogte van de Duinkerkseweg, willen we realiseren.”

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft de subsidies voor de aanleg van fietstunnels op lokale wegen opgetrokken tot 100%. Investeren in vlotte en veilige verbindingen voor de fiets wordt zo een stuk makkelijker voor de stad Oostende.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is