Hulpbehoevenden kunnen opnieuw beroep doen op Stad Oostende om sneeuw te ruimen

Door Björn Anseeuw op 19 oktober 2021

Net zoals de vorige jaren wordt ook deze winter het Clean Team ingezet als sneeuwruimteam. Oostendse 70-plussers of hulpbehoevenden kunnen online of telefonisch een aanvraag doen. Als het sneeuwt, komt het team je trottoir opnieuw sneeuwvrij maken.

Zoals de voorbije winterseizoenen, bereidt het Clean Team zich voor op het ruimen van sneeuw en ijzel op het trottoir. Dit is een extra dienstverlening van Stad Oostende voor hulpbehoevende Oostendenaars tijdens de komende winterperiode 2021-2022. In die periode kan het mogelijk sneeuwen of kan er zich ijzel vormen, ook op jouw voetpad.

"Alle bewoners zijn steeds verplicht om bij sneeuw het trottoir voor de woonplaats vrij te maken om zo een vlotte en veilige doorgang te garanderen voor de voorbijgangers. Dit kan een probleem vormen voor hulpbehoevende bewoners, die in sommige gevallen ook geen buren of familie hebben die hen kunnen helpen", zegt eerste schepen Björn Anseeuw, bevoegd voor Openbaar Domein. "Daarom kun je in deze gevallen rekenen op het Clean Team van de stad om de sneeuw te komen ruimen of zout te strooien."

 

Voor wie?

Iedereen die voor één van de volgende voorwaarden in aanmerking komt en in Oostende gedomicilieerd is of verblijfstaks betaalt, kan een aanvraag doen:

  • Mensen van 70 jaar of ouder.
  • Mensen die de woning niet kunnen verlaten door ziekte.
  • Mensen die arbeidsongeschikt of invalide verklaard zijn (min. categorie 1).

De aanvraag moet jaarlijks opnieuw gebeuren, waarna het Clean Team de hele winter je trottoir komt ruimen. Na afloop van de winterperiode betaal je 2 euro per ruimbeurt. Sneeuwt het niet (zoals vorige winter), dan hoef je uiteraard niet te betalen.

Aanvraag

Kom je in aanmerking en wil je deze winter een beroep doen op deze dienstverlening, dan kan dat online op www.oostende.be/sneeuwruimen of via de Stadsbalie in het Stadhuis of via het gratis nummer 0800 1 8400 (optie 1 in het keuzemenu).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is