Het speelpleintje aan de Luchthavenstraat krijgt een eigentijds, fris en speels lentekleedje!

Door Björn Anseeuw op 16 juni 2020

Door de coronamaatregelen moesten de speelpleintjes noodgedwongen hun deuren sluiten. Gelukkig zijn deze tijden voorbij en kunnen de kleine Oostendenaartjes weer volop genieten van de vele leuke speelpleintjes van Oostende. Het speelpleintje aan de Luchthavenstraat kreeg een make-over en werd omgetoverd tot een super-deluxe speelplein met alles erop en eraan! “Stad Oostende wil ontmoetingsplaatsen creëren die mensen samen brengen. De speelpleintjes zijn hiervan het perfecte voorbeeld!”, zegt bevoegd eerste schepen Björn Anseeuw (N-VA).

Sinds de heropening van het speelpleintje begin juni 2020, kan de pret niet meer op. De meest herkenbare vernieuwing is de klim- en klauterconstructie. Heel wat kinderen zullen het toestel herkennen, omdat het jaren tijdens de zomervakantie op het strand van Mariakerke stond (ter hoogte van de Diksmuidestraat).

Na een grondige opknapbeurt werd het toestel definitief verhuisd naar de site in Raversijde.

Om het speelpleintje extra schwung te geven werden er een vijftal bijkomende spelelementen aangeschaft. Het nieuwe assortiment bestaat uit een nestschommel, een draaicarrousel, een duikelrek en een mooie stevige wip. 

Zwieren, zwaaien, klimmen en glijden zijn de troeven van dit speelassortiment!

Voor de kleuters werd er een kleurrijk speeltoestel aangeschaft in de vorm van een giraf en een sprookjesbos. Dit fantasierijke toestel zal ongetwijfeld voor fysieke en sociale ambiance zorgen.

De speelinfrastructuur is bedoeld voor kinderen in de leeftijdsgroep van 3 tot 12 jaar. 

De medewerkers van het Speelpleinatelier zorgden ervoor dat de toestellen netjes werden hersteld en geïnstalleerd in een zandbed, waarvan ook de toplaag werd vernieuwd.  Om de transparantie op het pleintje te vergroten wordt op termijn de omheining van de pergola wat verlaagd, zonder het beschuttende effect in het gedrang te brengen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is