Heraanleg Christinastraat gaat van start op 11 oktober 2021

Door Björn Anseeuw op 8 oktober 2021

Tijdens de week van 11 oktober 2021 starten de nutsmaatschappijen met werken in de Christinastraat. Als alles vlot verloopt kunnen de effectieve wegenwerken starten in september 2022. In een volgende fase komen de Hertstraat en het Marie-Joséplein aan de beurt.

 

 

 

"Het vernieuwen van enkele belangrijke winkelstraten in onze stad was meer dan nodig. Vanaf de start van deze legislatuur heeft dit stadsbestuur dan ook meteen de koe bij de horens gevat. Na meer dan 40 jaar werd de Adolf Buylstraat prachtig heraangelegd. Nu is de Christinastraat aan de beurt. Deze heraanleg zal opnieuw een flinke duw in de rug zijn voor de lokale handelaars van onze stad", aldus eerste schepen Björn Anseeuw, bevoegd voor Openbare Werken.

Gefaseerde aanpak

De werken van de nutsmaatschappijen die nu starten, zullen gefaseerd verlopen. Er wordt telkens een werfzone ingericht tussen twee zijstraten.

  • Fase 1: Christinastraat: tussen Adolf Buylstraat en Sint-Sebastiaansstraat
  • Fase 2: Christinastraat: tussen Sint-Sebastiaansstraat en Wittenonnenstraat
  • Fase 3: Christinastraat: tussen Wittenonnenstraat en Ooststraat
  • Fase 4: Christinastraat: tussen Adolf Buylstraat en Langestraat

Iedere werfzone zal worden afgebakend met hekkens en voorzien van een wandelzone. De handelszaken zullen dus steeds te voet bereikbaar zijn.

Op 11 oktober wordt gestart met fase 1. De volgende fase wordt pas opgestart nadat de vorige fase volledig is afgewerkt. Zo schuift de werfzone op en wordt de hinder tot een minimum beperkt.

Het einde van de werken van de nutsmaatschappijen zijn voorzien voor april 2022.

Wegen- en rioleringswerken starten in september 2022

Na de werken van de nutsmaatschappijen volgen in september 2022 de wegen- en rioleringswerken.

De gedetailleerde planning van de opstart van de werken in de Hertstraat en het Marie-Joséplein wordt later bekend gemaakt.

Up-to-date info vindt u op www.oostende.be/christinastraat.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is