Fietsen voortaan toegelaten in het Leopoldpark

Door Björn Anseeuw op 6 februari 2019

Binnenkort mag er gefietst worden in het Leopoldpark. Dat maak eerste schepen Björn Anseeuw (N-VA), bevoegd voor Mobiliteit, Openbaar Domein en Stadsontwikkeling, bekend: “Oostende heeft de ambitie dé fietsstad van Vlaanderen te worden. Daarom kiezen we resoluut voor veilige fietsverbindingen.” Hiermee verwijst Björn Anseeuw naar het ambitieuze bestuursakkoord van het nieuwe stadsbestuur.

 

 

In dat akkoord wordt er veel aandacht besteed aan veilige fietsverbindingen in Oostende. “Daarom zullen we investeren in veilige fietsinfrastructuur zoals fietstunnels en fietsstraten. Maar ook met bestaande infrastructuur kunnen we veilige fietsverbindingen realiseren. Daarom laten we fietsen in het Leopoldpark voortaan toe,” verduidelijkt schepen Anseeuw. “Het is de bedoeling om de verkeersborden aan het park in de loop van volgende week aan te passen. Van zodra dat is gebeurd, is fietsen in het park echt toegelaten.”

Verkeersveiligheid maar ook hoffelijkheid en respect staan hierbij voorop. “We verwachten van zowel fietsers als voetgangers dat ze elkaar ook in het Leopoldpark respecteren en het veilig houden. We zullen daar ook op toezien,” besluit Björn Anseeuw.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is