De vakantie met mijn meisjes: ik zal ze missen.

Door Björn Anseeuw op 31 augustus 2017, over deze onderwerpen: Oostende

Wat vliegt de tijd! Het is alsof de vakantie nog maar net begon en het nieuwe schooljaar wacht nu al om de hoek. Mijn dochters, Amber en Lara, starten morgen in het 4de middelbaar. Het lijkt alsof het gisteren was, Amber en Lara die voor eerst naar de kleuterklas trekken.

Ik zie het nog zo voor me: Amber dapper voorop en Lara iets behoedzamer in het kielzog van zus.

Vandaag zie ik ze moet gemengde gevoelens kijken naar het nieuwe begin morgen: Natuurlijk vinden ze het fijn om hun vrienden terug te zien. Maar met een hoofd vol leuke vakantieherinneringen is het moeilijk om je meteen in te stellen op het ritme dat er vanaf morgen weer is.

Ik zal het missen, de vakantie met m’n meisjes.

Boeken ophalen

Het begon begin deze week met het ophalen van de boeken. Van dan af maakte het vakantiegevoel langzaam maar zeker plaats voor 'hollen' en 'stressen'. Voor gezinnen is het geen sinecure om de eerste weken van het schooljaar opnieuw in de werk-en schoolroutine te komen. Vaak vullen dagen zich net iets te makkelijk en blijft er weinig tijd over om op adem te komen. 

Blinde winkelpaniek

Voor mij is winkelen in deze periode niet echt een geliefde bezigheid. De winkels zijn dan zo druk: Er is een soort blinde winkelpaniek. Vaders struikelen over boekentassen, zussen en broers ruziën om kaftpapier en moeders wachten geduldig tot de juiste kleurpotloden zijn gekozen. Dat laat ik liever over aan Inge en de meisjes. Al is dat dit jaar niet helemaal gelukt.

Fietscontrole

De fietsen in orde brengen is meer mijn ding. Werken de lichten en de remmen nog? Waar liggen de fietsrekkels? (hoe noem je dat in schoon Vlaams?) Sloten ok? Banden opgepompt?

Nog even genieten

Ziezo. Als alles dan in orde is, proberen we toch nog even te genieten van die laatste dag en avond. Als het een beetje gaat met het weer, gaan we straks misschien nog even wandelen en denken we even terug aan de heerlijke vakantie.

Ik hoop dat jullie hetzelfde doen en wens alle kinderen een fijn schooljaar en een schitterende start toe!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is