Bloemen aan huis geleverd op moederdag: Economisch Huis, Perspectief en stad Oostende ondersteunen de Oostendse bloemenwinkels

Door Björn Anseeuw op 7 mei 2020

Door de coronamaatregelen mogen bloemenwinkels in het weekend van Moederdag (9 en 10 mei) nog niet openen en ook geen afhaalservice voorzien. Het Economisch Huis Oostende zet daarom een samenwerking op waardoor in Oostende bloemen aan huis bezorgd worden.

Dit weekend vieren we Moederdag, normaal gesproken een topweekend voor de Oostendse bloemisten, maar dit jaar zorgt het coronavirus voor problemen. Door de genomen maatregelen tegen het virus, kunnen de bloemenwinkels geen afhaalservice voorzien. Aan huis leveren kan wel, maar dat is door de grote vraag in het Moederdag weekend vaak een onhaalbare klus.

Om het probleem van de thuisbezorging aan te pakken, zette het Economisch Huis Oostende een partnership op tussen Perspectief, de projectvereniging voor wijk-werken en de Oostendse bloemisten. Deze samenwerking houdt in dat wijkwerkers ingezet kunnen worden om alle boeketjes voor Moederdag tijdig op hun bestemming te krijgen. Stad Oostende ondersteunt deze samenwerking en maakt hiervoor een aantal van zijn dienstwagens vrij, zodat de leveringen efficiënt kunnen gebeuren.

Extra werkkracht voor bezorging


“We willen mensen zoveel mogelijk aansporen om lokaal, in Oostende, te kopen, maar dan moeten de handelaars de vraag ook aankunnen. Gezien de bloemensector ons op de hoogte bracht van het probleem van de thuisbezorging op Moederdag, willen we hen graag helpen”, zegt Charlotte Verkeyn, voorzitter van het Economisch Huis Oostende en Perspectief.


“Via het Economisch Huis Oostende richten we een samenwerkingsverband op, dat het mogelijk maakt voor Oostendse bloemisten om tijdens het weekend van Moederdag beroep te doen op de diensten van een wijkwerker. Zo zal deze extra werknemer kunnen helpen bij het leveren van de vele boeketjes op vrijdag, zaterdag en zondag. De kost voor deze extra werkkracht zal uitzonderlijk volledig gedekt worden door het Economisch Huis Oostende, dat hier een faciliterende rol vervult”, vult voorzitter Verkeyn aan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is