Adolf Buylstraat wordt na ruim 40 jaar heraangelegd

Door Björn Anseeuw op 5 februari 2019, over deze onderwerpen: Oostende, West-Vlaanderen, Openbare Werken

De Adolf Buylstraat wordt heraangelegd. Dat maakt schepen voor Mobiliteit, Openbaar Domein en Stadsvernieuwing Björn Anseeuw (N-VA) bekend: “De Adolf Buylstraat is een unieke winkelstraat met trendy ketens naast unieke boetiekjes. En wanneer je omhoog kijkt zie je er nog heel wat knappe panden uit de belle époque. Alleen moet de straat zelf dringend worden heraangelegd.” De eerste voorbereidingen zijn nu al bezig. Volgende week worden er ook proefboringen uitgevoerd. “Met de heraanleg voeren we ook één van de 359 punten van het bestuursakkoord uit. Het is de bedoeling om de werken in de loop van 2020 uit te voeren. Van zodra we een exacte timing van de werken hebben zullen we de bewoners en handelaars onmiddellijk inlichten over de plannen en de timing. We zorgen er sowieso voor dat alle handelszaken tijdens de werken bereikbaar blijven,” aldus Björn Anseeuw.

Grondige heraanleg voorzien in 2020

Na meer dan 40 jaar wordt de Adolf Buylstraat grondig vernieuwd. “Niet alleen de straat zelf wordt helemaal heraangelegd. Ook de riolen en andere nutsvoorzieningen zoals water en gas worden vernieuwd. De Adolf Buylstraat is één van onze belangrijkste winkelstraten. We willen dan ook grondig te werk gaan zodat er na de werken weer voor jaren zorgeloos kan worden geshopt in een absolute topstraat van Oostende,” zegt schepen Anseeuw.

Volgende week al proefboringen om ondergrond in kaart te brengen

Om alles vlot en veilig te laten verlopen moeten alle leidingen in de ondergrond goed in kaart worden gebracht. “Daarom worden er in de loop van volgende week proefsleuven gemaakt in de straten die worden heraangelegd: de Adolf Buylstraat, de Hertstraat tussen de Langestraat en de Adolf Buylstraat en de Christinastraat tussen de Langestraat en de Ooststraat. Die proefsleuven moeten ons de kans geven om de exacte ligging te kennen van alle ondergrondse leidingen. Zo zorgen we ervoor dat de werken volgend jaar vlot en veilig kunnen verlopen. De sleuven worden ook volgende week weer dichtgemaakt en hersteld,” besluit Björn Anseeuw.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is